Syksy on aluillaan

mutta Naviksella on ajoja kalenterissa aina lokakuun lopulle saakka. Ajotunteja on kertynyt noin 140 h tähän mennessä. Alla hieman kuvia kurssien harjoituksista viimeisen kuun osalta.

Kyse on tosiaan harjoituksesta. Oikeaa hätää ei ollut 🙂

Alla Vapepan harjoituksesta kuva ja pari ihan fiilistelykuvaa. Vapepan harjoitus oli tosi hieno kokemus. Saimme avustaa Naviksella Meripelastusta, kuljetimme sukeltajia ja suoritimme etsintää. Yön aikana löysimme yhden hybotermiapotilaan ja yhden hukkuneen. Nämä olivat siis harjoituksen kohteita.

Tänään kävin vaihtamassa akut ja asentelemassa korjauksessa olleen Wallaksen takaisin paikoilleen. Toinen vanhoista akuista lopetti toimimasta, mutta vaihdettiin molemmat samalla AGM-akuiksi, koska akkukotelo sijaitsee sisätiloissa eikä tuuletus ole välttämättä riittävä.

Akut ovat Biltemasta, olivat siellä edulliset ja niihin sai 4 vuoden takuun. Vanhoista akuistakin  toimiva oli biltemasta ja monen vuoden käyttämisen jälkeen toimi edelleen. Toisena akkuna ollut ”merkkiakku” vaihdettiin kahteen kertaan bilteman akun elinaikana.

Öljyt ja öljynsuodattimen vaihdoin viikko takaperin. Öljy oli mustaa, olihan sillä ajettu jo lähes 130 h. Öljyä ei ole lisätty kertaakaan koko kesänä, eli vuodot on saatu kuriin eikä kone juuri öljyä poltakaan. Samalla rasvailin akseliboksin ja tein kaikkea muutakin pientä. Eilen vaihdettiin polttimoita ja ronkittiin katkenneen avaimen palasta oven lukosta. Eli kaikenlaista veneilyyn kuuluvaa puhdetta veneen kanssa riittää.

Navis nostetaan varmaan lokakuun lopulla tai marraskuun ihan alussa. Ennen sitä olisi tarkoitus käydä vielä talkoopurukan kanssa saunareisulla seuran 35v täyttäneessa tukikohdassa Vähä-lampisaaressa.

Teksti ja kuvat: Kalle Louhimo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s